Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава із зони Сідама відома по всьому світу своїм видатним смаком. Кава росте на червоно-коричневих ґрунтах і традиційно вирощується дрібними землевласниками на плоскогір'ї Південної Ефіопії, розташованому приблизно за 500 км на південь від Аддіс-Абеби. Після збирання врожаю фермери направляють свою каву на місцеві станції для вологої обробки, при якій смак Ефіопії Сідамо стає чистим і набуває квіткових відтінків, через які і цінується в усьому світі. Останній етап обробки – сушіння на «африканських ліжках». Їхня конструкція чимось нагадує зафіксований гамак, звідси й назву. Каву залишають сушитися під сонцем на 10-15 днів. Зерна регулярно перевертають, щоб забезпечити рівномірне сушіння.
Способи приготування Ефіопії :
- автоматична кавомашина (м'яка кава)
- турка (насичений)
- кава по-польськи;
- гейзерна кавоварка;
- фільтр