Кількість
|
Вартість
|
||
|
У світовому експорті кави Гватемала займає місце в першій десятці. Гватемала розташовується в Центральній Америці, де кліматичні особливості та ґрунтовий склад найкраще підходять для вирощування культури. Кавові плантації розташовані як на плоскогір'ях, так і на високогір'ях, на висоті від 750 і більш ніж 2000 метрів над рівнем моря. Чим вище розташована плантація, тим якісніше зерно і насиченіший аромат та смак.
Цікаво, що смак кава кави залежить від регіону, де виростають зерна. Це зумовлено різними кліматичними умовами біля країни. Найвідоміші сорти гватемальської кави виростають в Атітлані, Квічі, Антігуа, Фраянесі, Кобані, Нуево Орієнте та Хуехуетенанго. Плантації тут розташовані на високо піднятих вулканічних схилах, на родючих ґрунтах згаслого вулкана, завдяки чому вся кава має димну нотку, в чому і полягає унікальна особливість кави з Гватемали.
Серед перерахованих можна назвати сорт Антигуа. Він відрізняється від решти сортів складнішим смаком і схожий на бразильську каву. Звичайно, не можна не згадати про особливий сорт арабіки під назвою «Марагоджип». Він також росте на території Гватемали й цінується в усьому світі. Його особливістю є великі зерна, що перевершують за розмірами інші сорти приблизно у 2 рази. Більшість кави у Гватемалі є органічною і вирощується без застосування будь-яких хімікатів.
Способи приготування:
- автоматична кавоварка (м'яка кава);
- турка (насичений);
- кава по-польськи;
- гейзерна кавоварка;
- фільтр